Creative Hub Logo

| Successful career made possible.

Целосно практична

Mini
HR АКАДЕМИЈА

Video

Online

Calendar

30.08.2022

Поучени од тоа дека на луѓето им се потребни брзи вештини денес и сега, ја креиравме програмата на втората Мини HR Академија. Целосно практична преку реални и примеливи случаи.

 • Перформанс менаџментот е најзначајниот HR процес во компанијата, но честопати и оној кој е најтежок за да се имплементира. Примарната цел на секоја компанија е да остварува приходи. Со правилно имплементиран перформанс менаџмент систем ќе можете да ја измерите ефиканоста и ефективноста на сите вработени. Ќе можете да им зададете јасни индивидуални цели ( KPI) кои ќе бидат во насока на остварување на годишните цели на компанијата. Притоа истите да ги поделите на мини-клучни-цели ( KRA ) кои ќе треба да се остваруваат на месечно и неделно ниво. На тој начин сите вработени точно ќе знаат што се очекува од нив, самите ќе можат да превземат акција за да ги остварат и да бидат помотивирани поради тоа што знаат точно каде и во кој дел ќе се развијат.

 • Перформанс менаџмент системот можете и да го користите и како алатка за интерна промоција, кога имате отворена нова работна позиција. Истиот може да се користи и како алатка за стимулација и награда на добрите вработени преку формирање на систем на бонуси ( како варијабилен дел од плата ) или пак доколку вработените покажуваат слаб перформанс да влезат во дисциплински процес за кој ќе имате однапред утврден акционен план.

 • Се ова е се изучува на оваа мини Академија целосно посветена на процесот на перформанс менаџмент.

Lamb

По завршувањето на оваа Мини Академија вработените ќе знаат како:

 • Да го имплементираат перфроманс менаџмент процесот во една компанија

 • Да имплементираат дисциплински процес и процес на акционен план

 • Да предложат начини на награда

 • Да го имплменетираат во процесот на интерна селекција на кадри

 • Да ги обучат менаџерите како да го постават истиот

 • Да спремаат тренинг презентации за вработените

Времетраење:

 • 15 часа, 3 недели ( Академијата ќе заврши на 14ти септември)

 • предавањата се после 17 часот

 • целосно онлајн

Lamb

Мини Академијата ќе се одвива на македонски јазик, но потребно е основно познавање на англиски јазик за разбирање на дел од материјалите кои се користат.

Теми:

Recruitment

Перформанс менаџмент

Recruitment

Дисциплинска постапка

Coaching

Процес на награди и бонуси

Mentor

Ментор:
Аријана Коскарова

 • MBA, CEO на Creative Hub Miami, ко-основач на Creative Hub
 • Oсновач на Balkan Entrepreneurship Summit & HR Transformation Summit
 • Forbes under 30, Davos awarded speaker
 • Monaco Outstanding awardee
 • Член на World Business Angels Investment Forum.
 • MBA, CEO на Creative Hub Miami, ко-основач на Creative Hub
 • Oсновач на Balkan Entrepreneurship Summit & HR Transformation Summit
 • Forbes under 30, Davos awarded speaker
 • Monaco Outstanding awardee
 • Член на World Business Angels Investment Forum.

Детална програма:

 • Како да поставиш систем на мерење на учинокот во компанијата?
 • Како да поставиш KPI?
 • Како да поставиш KRA?
 • Како да имплементираш Performance Appraisal во компанија?
 • Како да направиш тренинг и обука за менаџмент при имплементирање на перфроманс менаџмент?
 • Како да поставиш дисциплонски систем?
 • Како се издава евалуациона форма на вработените?
 • Какви типови на награди и бонуси може да се имплементираат?
Lamb

Ова и уште многу други се темите кои ќе ги работиме во детали и со ваше активно учество и за кои ќе стекнете знаење кое ќе можете да го примените ако веќе работите како HR или доколку аплицирате за работа.

Во цената се вклучени:

 • Yellow
          thick Темплејти за Job Description, KPI, KRA & Performance Appraisal Form
 • Yellow
          thick Материјали од Харвард во форма на Case studies за како се издава фидбек и како се имплементира Перформанс менаџмент
 • Yellow
          thick Книга HR Scorecard за поставување на KPI во одделот за човечки ресурси
 • Yellow
          thick Истражувачки домашни пред секој час ( за оние кои сакаат да научат повеќе )
 • Yellow
          thick Фидбек и достапност на менторот додека трае мини Академијата
 • Yellow
          thick Диплома од Creative Hub

Регистрација:

Early Bird до 25ти август

Регуларна цена

599 €

799 €

Специјална понуда

Доколку сакате да се стекнете со дополнителен американски признат сертификат од SHRM.

Certificate
899 €
*цената е иста без разлика од датумот на пријава
Плаќањето може да се изврши на 8 рати без камата преку Креатив Хаб.
За уплати во готово следи попуст од 5%.
Донеси пријател и двајцата добијте по 10% попуст.
© Copyright 2022 Creative Hub