Creative Hub Logo

| Successful career made possible.

Целосно практична

Mini
CODE
Академија

Video

Online

Calendar

18.06.2022

Сакаш да почнеш да кодираш, но не знаеш дали е за тебе. Постојано гледаш туторијали, се обидуваш, но нема кој да ти даде реален фидбек за твојот напредок и за дали тоа што го правиш е добро?

 • Потребен ти е ментор кој ќе ти го корегира кодот, и кој ќе го следиш. Некој кој бил на твоето место и точно знае како е да почнуваш од почеток нова професија која ако си доволно упорен носи многу финансиски бенефиции и работа од каде и да сакаш.

 • Но треба да почнеш од негде, и треба да почнеш денес. Затоа ја направивме нашата првата Мини Code Академија каде преку 4 неделен спринт ќе стекнеш основно искуство во креирање на статички сајт. Ќе почнеш самиот да пишуваш код уште првиот час и ќе работиш со ментор кој ќе ти биде достапен за сите прашања.

 • Заборави на слушање предавања и фаќање забелешки. Кодирањето се учи преку пишување на код.

Lamb

Времетраење:

 • 20 часа, 4 недели ( Академијата ќе заврши на 30ти јуни)

 • предавањата се после 17 часот

 • Студентот може да избере дали сака предавања онлајн или во живо

Lamb

Мини Академијата ќе се одвива на македонски јазик, но потребно е основно познавање на англиски јазик за разбирање на дел од материјалите кои се користат.

Теми:

1.HTML

 • How internet and code editors works
 • HTML Structure
 • HTML Elements and attributes

2. CSS

 • CSS Intro and Syntax
 • CSS Selectors and Properties
 • CSS Flexbox
 • CSS Responsiveness
Mentor

Ментор:
Никола Ризовски

 • Веб девелопер во Creative Hub
 • Ментор на Академијата за фронт-енд.
 • Веб девелопер во Creative Hub
 • Ментор на Академијата за фронт-енд.

Детална програма:

 • Научете како работи интернетот и како ијадници редови код се претвараат во веб сајт.
 • Научи ја структурата na HTML, односно основната структура на еден веб сајт.
 • Запознај се со сите HMTL елементи и атрибути кој што му кажуваат на интернет пребарувачот како да ги прикажува елементите.
 • CSS (Cascading Style Sheets) е технологија со која ѝ се дава стилот на твојата веб страна, што значи се користи за подобар изглед и распоред на истата.
 • Научи ја синтаксата на CSS, како да ако да дефинираш селектор и да го напишеш првиот CSS код.
 • Позиционирање на елементи
 • Како функционира CSS Flexbox и како да го примениш истиот
 • При толку различни големини на уреди што се користат денес практично кодот за само еден одреден уред е неупотреблив. Како да изградиш еден статичен веб сајт респонзивен за различни уреди?
Lamb

Ова и уште многу други се темите кои ќе ги работиме во детали и со ваше активно учество и за кои ќе стекнете знаење кое ќе можете да го примените во градење на статички и динамички веб страни.

Во цената се вклучени:

 • Yellow
          thick Материјалите кои ќе се користат
 • Yellow
          thick Пристап до платформи
 • Yellow
          thick Реален проект - твојот прв вебсајт
 • Yellow
          thick Фидбек и достапност на менторот додека трае мини Академијата
 • Yellow
          thick Диплома од Creative Hub

Регистрација:

Super Early Bird понуда 25.05.2022

Early Bird понуда 26.05 - 05.06.2022

Цена на академијата

499 €

599 €

799 €

Специјална понуда

Доколку сакате да се стекнете со дополнителен ЕУ сертификат.

Certificate
899 €
*цената е иста без разлика од датумот на пријава

За овој сертификат дополнително се вклучени уште 5 часа со ментор.

Плаќањето може да се изврши на 8 рати без камата преку Креатив Хаб.
За уплати во готово следи попуст од 5%.
Донеси пријател и двајцата добијте по 10% попуст.
© Copyright 2022 Creative Hub